Probabil că în adolescenţa dumneavoastră mulţi aţi avut erupţii pe faţă, cunoscute sub denumirea de acnee şi, deşi este un fenomen obişnuit pentru această vârstă, cu siguranţă că majoritatea aţi fost deranjaţi de aceste erupţii care îţi găsiseră cel mai nepotrivit moment să apară.
Acneea vulgara
Deşi acneea afectează ambele sexe, aspectele bolii sunt mai vizibile la băieţi decât la fete. Nu dorim să creăm panică în rândul cititorilor, dar este cunoscut faptul că aceste simptome nu dispar întotdeauna odată cu depăşirea adolescenţei. Din fericire există metode de terapie ce constau în utilizarea preparatelor vitaminoase, care pot fi de un real folos.

De obicei acneea apare în perioada maturizării sexuale, când secreţia intensă a hormonilor sexuali (îndeosebi a hormonului sexual masculin testosteron, care este prezent, într-o diferită măsură, la ambele sexe) stimulează activitatea glandelor sebacee ale pielii.

Glandele sebacee au forma unei retorte. În cazul producerii excesive, secreţia grasă umple partea mai largă şi gâtul glandei. Microbii aflaţi pe piele pătrund în cavitatea plină cu secreţie a glandei, care devine focar de inflamaţie şi infecţie; astfel apare acneea. Ea poate fi locală sau multiplă şi poate acoperi pielea frunţii, nasului, obrajilor, bărbiei, părţii superioare a pieptului şi spatelui.

Astfel de erupţii pot avea caracter permanent, se pot extinde sau pot dispărea, în funcţie de fazele ciclului menstrual la femei sau de schimbările în secreţia organelor reproductive la ambele sexe (de exemplu, să se extindă în perioada maturizării sexuale).

Unele persoane prezintă forme grave ale acneei vulgare, transmise ereditar; aceasta este caracterizată de apariţia unor chisturi, după vindecarea cărora rămân cicatrice pe piele. La vindecarea acestei forme de acnee, numită acnee cu chisturi, contribuie administrarea cu regularitate a vitaminelor şi substanţelor minerale; în cazurile mai grave poate fi necesară utilizarea unor preparate mai puternice, pe care vi le poate prescrie doar medicul.

Comentarii  

#3 Georgiana 10-04-2018 13:05
Cel mai recomandat e sa incercam sa scapam de cosuri folosind produse naturale care sa nu ne puna in pericol sanatatea. Deasemenea trebuie sa evitam si acele produse care ne pot provoca alergii.
Citat
#2 Ramo 05-03-2018 13:19
Acneea e declansata in general din cauze hormonale. Daca reusim sa rezolvam problemele noastre hormonale atunci nici acneea nu se va mai declansa.
Citat
#1 Florina 15-01-2018 11:22
Acneea e o problema foarte urata care se declanseaza ca urmare a mai multor cauze.
Si eu am acnee de aproape un an de zile, dar pana acum nu am facut nimic pentru a ameliora situatia. Ieri am comandat de pe net o cutie de derminax. Nu am asteptari prea mari, dar sper sa ma ajute.
Citat

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment