Distrofie musculară este denumirea generică a cel puţin şapte maladii ereditare, care contribuie la evoluţia miasteniei progresive. Unele forme debutează în copilărie, altele la maturitate sau la vârstă înaintată. Dezvoltarea geneticii contemporane permite în prezent diagnosticarea a cel puţin două astfel de distrofii înainte de naştere.

Deşi boala este provocată de modificarea genelor, care se transmite ereditar, alimentaţia corectă poate atenua unele dintre simptome. Să vedem în ce mod.

Recomandat
În cazul multor persoane care suferă de distrofia musculară este înregistrat nivelul scăzut al vitaminei E în sânge, iar administrarea ei suplimentară contribuie la atenuarea simptomelor. Fiţi atenţi: vitamina E provoacă unor persoane creşterea tensiunii arteriale.

Combinarea seleniului cu vitamina E creşte puterea musculară la cei care suferă de distrofic Adulţii trebuie să administreze zilnic 200 mcg de aspartat de seleniu şi 200 UI de vitamina E sub formă de d-alfa-tocoferol, pe parcursul a şase luni. Dacă veţi simţi o îmbunătăţire (creşterea puterii musculare şi a flexibilităţii), continuaţi acest tratament pe o perioadă nelimitată.

Fosfatidilcolina conţinută în lecitină contribuie la încetinirea degenerării progresive a fibrelor nervoase ale celor care suferă de distrofie musculară. Administraţi zilnic 20 g de lecitină din soia, pe parcursul unui interval de timp nu mai mic de patru-şase săptămâni, pentru a atenua simptomele maladiei. Dacă simţiţi o oarecare îmbunătăţire, continuaţi administrarea acestei substanţe.

În cazul administrării suplimentare a coenzimei Q10 unor persoane care suferă de distrofie musculară, creşte puterea şi rezistenţa şi se ameliorează starea generală a organismului. Administraţi zilnic 30-50 mg de coenzimă Q10.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment