Cantitatea mare de produse alimentare prezentă pe piață de multe ori acționează nefavorabil asupra sistemului nostru digestiv. Fibrele alimentare posedă un efectul favorabil, curățind intestinul de resturile nedorite. Exercițiile fizice sunt obligatorii în planul de detoxificare: îmbunătățesc circulația sângelui, ajutând la eliminarea toxinelor și tonifică sistemul muscular și osos.
Cura de detoxificare pentru câteva zile
Puneți alcoolul deoparte
Oferiți-i ficatului o pauză binemeritată, lipsiți-l de toxinele din alcool.

Fără grăsimi saturate
Grăsimile saturate se găsesc în toate alimentele de proveniență animală (unt, carne, brânză). Grăsimile saturate cresc nivelul colesterolului din sânge.

Cât mai puțin zahăr
Regimul fără zahăr este, poate, un pic prea dur. Însă dulciurile duc la fluctuații nedorite ale glicemiei, așa că renunțați la ele câteva zile.

Multă mișcare
Chiar dacă mișcarea se rezumă la mersul pe jos, aveți nevoie de activitate fizică pentru ca organismul vostru să poată elimina toxinele.

Beți multă apă
Apa ajută la menținerea temperaturii constante a corpului, contribuie la sănătatea articulațiilor și este un bun vehicul de eliminare a toxinelor.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment