Fără rival în ceea ce privește conținutul de vitamina C, citricele ajută la protejarea organismului de infecții și sunt o sursă foarte bună de fibre insolubile și solubile, dar și de potasiu. Gustul lor puternic este unul dintre motivele pentru care trebuie să consumăm multe dintre aceste fructe dătătoare de sănătate.
Citricele, apreciate pentru conținutul lor de vitamina C, fibre și potasiu
Citricele sunt unele dintre cele mai importante alimente cu proprietăți medicinale. Conținutul lor foarte bogat în vitamina C a prevenit apariția scorbutului și a sporit rezistența naturală a organismului împotriva bacteriilor și virușilor. Institutul Național de Cercetare a Cancerului din SUA a sugerat că un consum ridicat de citrice și sucuri de citrice poate reduce considerabil apariția cancerului la stomac în rândul americanilor.

În toată lumea sunt cultivate zeci de milioane de tone de citrice. Majoritatea fructelor pe care le consumăm sunt produse în zona mediteraneană și în SUA, însă cel mai mare producător individual este Brazilia, unde cantități uriașe de fructe sunt transformate în sucuri, concentrate, înghețate, apoi exportate în restul lumii.

Citricele sunt o comoară de substanțe nutritive și fitochimice, care nu numai că protejează organismul de boli, dar sunt și curative.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment