Cele mai apreciate migdale sunt cele dulci. Migdalele sunt bogate în grăsimi şi în minerale importante - zinc, magneziu, potasiu şi fier - dar mai conţin şi câteva dintre vitaminele B.
Migdalele, bogate în proteine și minerale
Pentru că şi acestea au un conţinut ridicat de acizi oxalici şi pitici, care îngreunează asimilarea acestor minerale, eliminându-le din corp, trebuie să le consumaţi alături de alimente bogate în vitamina C, pentru o absorbţie perfectă.

Dintre toate nucile, migdalele conţin cel mai mult calciu, 20% proteine - cu o treime mai multe proteine pe aceeaşi cantitate decât ouăle. Uleiul de migdale este foarte hidratant pentru piele.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 612kcal;
  • Bogate în proteine şi minerale;
  • Migdalele nu trebuie consumate niciodată crude;

Laptele de migdale este un remediu pentru întărirea organismului, având şi efecte calmante. Înmuiaţi 50 g de migdale întregi în apă călduţă, apoi decojiţi-le. Adăugaţi treptat un litru de apă şi amestecaţi cu o lingură de miere. Filtraţi-l şi beţi-l.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment