Fibrele alimentare nu anulează caloriile, însă ele pot fi un aliat puternic în lupta cu kilogramele în plus. Acest lucru se întâmplă pentru că ele oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp, susțin oamenii de știință.
Fibrele alimentare, aliat în lupta cu kilogramele în plus
O cantitate mai mare de alimente, care conțin fibre (fructe, legume, cereale integrale), are mai puține calorii decât o cantitate mai mică din alte alimente. Astfel, o felie de pâine albă (fără fibre) conține tot atâtea calorii cât trei legume.

Consumul de alimente bogate în fibre, în paralel cu carbohidrați, reduce procesul digestiv și nu veți mai avea poftă de mâncare o perioadă mai lungă de timp. Studii realizate la Universitatea Tufts au arătat că femeile care consumau 2000 de calorii pe zi, dar care și-au dublat aportul de fibre de la 14 grame la 28, au slăbit patru kilograme în patru luni.

Partea bună este aceea că fibrele se găsesc și în fructe delicioase, cum sunt căpșunele. Acestea pot constitui un desert perfect sau chiar o gustare între mese. Atunci când vreți să slăbiți trebuie să aveți în vedere bilanțul caloric.

Pentru a pierde în greutate trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. Pentru a putea face față senzației de foame trebuie să apelați la fructe și legume. Oamenii de știință susțin că pâinea albă se digeră mai repede decât fructele și legumele. Tocmai de aceea, la scurt timp după o masă la fast-food, senzația de foame reapare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment