Carnea de viţel a devenit în ultimii ani un subiect de controversă, principalul motiv reprezentând metodele de creştere şi transport al viţeilor.

Pentru cei care nu au nici o nelinişte sufletească dacă mănâncă un viţeluş de doar trei luni, această came este o sursă bună de substanţe nutritive. Conţine mai puţin de jumătate din grăsimile cărnii de vită şi mult mai puţine calorii decât carnea slabă de vită, şi este o sursă excelentă de proteine, zinc, potasiu şi vitaminele B.

Viţelul de lapte oferă numai jumătate din fierul prezent în carnea de vită obişnuită. Viţeii crescuţi cu laptele mamei şi care pasc natural au carnea mai închisă la culoare şi oferă aproape la fel de mult fier ca vita matură.

Foarte faimoasă în întreaga Europă de Nord, carnea de viţel este servită de obicei învelită în ouă şi pesmet şi prăjită, preparare care îi măreşte considerabil conţinutul de grăsimi.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100 g - 109 kcal;
  • Este bogată în proteine şi vitaminele B;
  • Bun în regimurile alimentare bogate în proteine şi sărace în grăsimi;
  • Se recomandă să se consume la grătar sau prăjită la tigaie, în cât mai puţin ulei vegetal;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment