Se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe, însă două sunt un întăritor veritabil pentru inimă și circulaţie. Merele conţin o cantitate mare de pectină, o fibră solubilă care ajută organismul să elimine colesterolul şi îl protejează de poluanţii de mediu.
Mărul, bogat în vitamina C și fibre solubile
Cercetătorii din Franţa, Italia şi Irlanda au descoperit că două mere pe zi pot scădea cu 10% nivelul colesterolului. Pectina are efecte în faţa unor metale grele, ca plumbul şi mercurul, ajutând organismul să le elimine.

De asemenea, merele conţin acizi malici şi tartarici, care ajută la digestie şi sunt foarte utili în cazul consumului de alimente grase. Vitamina C din mere ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar.

În medicina tradiţională, merele au fost întrebuinţate împotriva bolilor de stomac, iar terapeuţii naturalişti recomandă consumul de mere gratinate, amestecate cu puţină miere ca remediu eficient împotriva diareii.

În America, dieta din banane, orez, mere şi pâine prăjită uscată este un remediu popular pentru tratarea diareii. Merele mai sunt şi. o armă importantă în tratarea constipaţiei, datorită fibrei lor solubile. În plus, ele sunt ideale pentru persoanele care suferă de artrită, reumatism, gută, colită şi gastroenterită.

Aroma merelor are un efect calmant şi contribuie la scăderea tensiunii arteriale. Zaharurile din mere sunt în principal fructoză, un zahăr simplu care se digeră lent, astfel că menţine la un nivel echilibrat cantitatea de zahăr din sânge.

Ştiaţi că...
  • Energia unui măr este de circa 47kcal;
  • Merele sunt bogate în vitamina C şi fibre solubile;
  • Sunt bune pentru inimă şi circulaţie;
  • Sunt benefice în caz de constipaţie sau diaree;
  • Se recomandă să fie consumate proaspete sau coapte uşor;
  • Câteva mere consumate dimineaţa elimină mahmureala;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment