Seminţele de muştar conţin sinigrină, care se transformă în allyl isotiocianat, care dă muştarului gustul, mirosul şi calităţile antiinflamatorii.
Despre muștar
În medicina modernă se foloseşte mai ales extern, deşi muştarul este diuretic şi emetic (induce starea de vomă).

Făina de muştar amestecată cu apă într-o pastă se întinde pe o ţesătură şi se aplică pe partea inferioară a spatelui pentru lumbago şi sciatică, pe piept pentru bronşită şi în alte locuri pentru nevralgie.

Folosit drept condiment, muştarul stimulează sucurile gastrice şi ajută la digestie.

Ştiaţi că...
  • Este bogat în sinigrină;
  • Este bun pentru dureri de piept şi pentru îndepărtarea durerilor;
  • Se foloseşte cel mai bine pentru gust, în sosuri şi murături;
  • Muştarul poate provoca pete pe piele, aşa că trataţi-l înainte de a folosi cataplasmele cu muştar;

Adăugaţi o linguriţă de pudră de muştar într-un castron mare cu apă fierbinte pentru o baie înviorătoare la picioare, pentru îndepărtarea durerilor de cap, a răcelilor şi a gripei.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment