Zahărul pe care îl cumperi din magazinul tău obişnuit, chiar dacă este alb sau brun, nu este natural şi nici bun pentru tine.
Zahărul, sarac în nutrienți
Zahărul nu va cauza direct o criză cardiacă, diabet, tulburări comportamentale sau acnee, dar este de obicei prima verigă într-un lanţ progresiv şi inevitabil ce conduce la deteriorarea sănătăţii. Reducerea consumului de zahăr cu 50 % în Marea Britanie şi SUA ar avea un impact uriaş asupra sănătăţii.

Un regim alimentar obişnuit, ce furnizează o cantitate prea mare de zahăr rafinat, poate duce la o stare numită hipoglicemie, în care, de fapt, în sânge se află prea puţin zahăr. Acest fapt poate fi cauzat de diabet sau de o afecţiune a pancreasului, dar adesea este rezultatul obiceiurilor alimentare proaste. Transpiraţia, frigurile, starea de leşin, de ameţeală, nevralgiile şi tulburările se pot extinde când nivelul de zahăr din sânge este prea mic.

Zahărul rafinat, un ingredient esenţial al multor gemuri, prăjituri, budinci, biscuiţi, fructe conservate şi băuturi nealcoolice nu are absolut nici o valoare nutriţională - te alegi doar cu o creştere a caloriilor şi cu carii dentare. În momentul actual creşte suspiciunea că obiceiurile alimentare proaste, mesele neregulate şi un consum ridicat de zahăr poate afecta grav intelectul.

Depresia, oboseala, irascibilitatea, puterea scăzută de concentrare, sindromul premenstrual, schimbările de dispoziţie, slabele performanţe şcolare şi hiperactivitatea sunt doar câteva dintre stările ce pot fi îmbunătăţite printr-o alimentaţie corectă, mese regulate şi reducerea consumului de zaharuri rafinate.

Consumul mediu de zahăr în Manea Britanie este de aproximativ 1 kg pe cap de locuitor pe săptămână - sau mai mult de 45kg / 100 pe an pentru fiecare bărbat, femeie sau copil. Întrucât adulţii tind să consume mai puţine alimente cu conţinut ridicat de zahăr, imaginaţi-vă doar cât de mult zahăr consumă majoritatea copiilor.

Mare parte provine din băuturile nealcoolice, dulciuri, tablete de ciocolată şi cantităţi semnificative de alimente procesate. Zahărul are o valoare nutriţională scăzută în raport cu preţul acestuia. Este, de asemenea, cunoscut faptul că este răspunzător pentru creşterea cantităţii de grăsimi trigliceride, aşadar primul pas spre un ten mai curat trebuie făcut prin reducerea consumului de zahăr.

Zahărul alb nu este bun pentru tine, dar zahărul brun este. Adevărat sau fals? Deşi zaharurile nerafinate sunt într-o oarecare măsură mai puţin dăunătoare, cantităţile minuscule de nutrienţi sunt de obicei absorbite de aparatul digestiv. Mierea conţine urme foarte mici de nutrienţi, având alte proprietăţi curative. Siropurile de arţar, porumb şi glucoză, fructoza şi maltoza sunt toate zaharuri.

Ştiaţi că...
  • Zahărul brun - Energie / 100g - 362 kcal;
  • Zahărul alb - Energie / 100 g - 394 kcal;
  • Este sărac în nutrienţi;
  • Preferabil să fie consumat cu moderaţie;
  • Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie şi oboseală accentuată, depresie şi schimbări de temperament;
  • Consumul în exces poate creşte riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuşi riscului sunt bărbaţii, unele femei ce folosesc pilulele contraceptive şi cele la menopauză;

Câte lingurițe de zahăr conține un produs
Un biscuit digestiv simplu - 0,5
O porţie simplă de fasole uscata - 1
Un biscuit digestiv cu ciocolată - 1
O gogoaşă simplă - 1
O cupă de îngheţată - 2
Trei linguriţe de gem - 2,5
O felie medie de pandişpan - 3
O porţie medie de cereale cu zahăr îngheţat - 3
Trei linguriţe de miere - 3
Un iaurt mediu cu fructe - 4,5
O cutie de cola de 330 ml - 7
O cutie de mărime medie de fructe însiropate - 10
O tabletă de ciocolată de 100 g - 11
Un pachet de dropsuri de mentă de 100 g - 18

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment