Regimul alimentar este acela de care va depinde viitorul vostru. Conform studiilor, circa 40% din decese survin în urma lipsei activităţii fizice, a consumului de alcool, a regimului alimentar nesănătos, a fumatului, ceea ce ne spune că aceşti factori pot fi reglaţi.
Fructele și legumele vă mențin tineri
Spre exemplu, în ceea ce priveşte alimentaţia, există o serie de produse alimentare, care duc la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Legumele şi fructele care sunt bogate în vitamina C, duc la stimularea sistemului imunitar şi la reducerea morbidităţii unor maladii, printre care bolile de inimă (infarct, hipertensiunea arterială) sau diabetul.

Printre aceste produse miraculoase putem găsi căpşunele, kiwi, papaya, varza, spanacul, roşiile, pătrunjelul, broccoli, mandarinele, lămâia, ananasul, murele.

Fructele şi legumele de acest gen conţin o cantitate mare de antioxidanţi, ce duc la încetinirea procesului de îmbătrânire.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment