Origonum vulgare, cunoscut ca oregano în toată zona Mediteranei şi în SUA, este planta sălbatică denumită iniţial oregano.

În Marea Britanie, aceeaşi plantă este cunoscută ca măghiran sălbatic. A fost dusă în America de către primii colonişti şi şi-a schimbat numele în anii 1940.

Oregano conţine uleiuri esenţiale foarte active, cu un număr de compuşi, cum ar fi thymol, carvacrol şi origanenă; aceşti compuşi sunt cei care dau plantei importanţa sa medicală.

Are o puternică acţiune antiseptică şi este foarte eficient în tratarea tuturor problemelor respiratorii, a tusei, bronşitei şi chiar astmului. O ceaşcă de ceai de oregano este răspunsul instant la nervozitate şi agitaţie.

Cu puţină miere, este şi o băutură relaxantă perfectă pentru insomniaci. Iar prin mestecarea unei frunze sau două alinaţi durerea de dinţi.

Ştiaţi că...
  • Bogate în uleiuri esenţiale;
  • Valoros pentru nervi şi problemele respiratorii;
  • Se foloseşte cel mai bine în umpluturi, pizza sau băut ca ceai;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment