Boabele de soia conţin majoritatea proteinelor, apărând în compoziţia multor produse hrănitoare diferite.
Boabele de soia, bogate în proteine și antioxidanți
Cea mai importantă proprietate a sa este cea legată de prevenirea cancerului. Conţinutul său antioxidant protejează organismul de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi, care poate conduce la boli cardiovasculare şi circulatorii, dar şi la cancer.

Studiile din Japonia au arătat că o porţie de supă miso pe zi determină scăderea cu o treime a posibilităţii apariţiei cancerului la stomac. Boabele de soia mai oferă protecţie şi împotriva cancerelor cauzate de hormoni - cancerul la sân, cancerul la ovare şi cel cervical - datorită substanţelor chimice cu fitoestrogen, denumite isoflavonoizi.

Cea mai recentă substanţă descoperită este genisteina, despre care se ştie că limitează creşterea celulelor cancerigene.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 141kcal;
  • Sunt bogate în proteine şi antioxidanţi;
  • Sunt alimente utile în prevenirea cancerului;
  • Sunt bune în tratarea bolilor cardiovasculare şi circulatorii;
  • Trebuie consumate ca tofu, lapte de soia, brânză de soia, sos de soia sau miso;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment