Este uimitoare popularitatea acestei legume ciudate.

Pe plan nutriţional, castraveţii sunt săraci cam în toate substanţele, au o concentraţie infimă de vitamina A (10 mg/100 g) şi una minusculă de iod (3 mg). Conţinutul de apă este foarte ridicat - 96,4% - deci sunt atât răcoritori, cât şi săraci în calorii.
Castraveții, un conținut ridicat de apă
În India, Orientul Mijlociu şi Europa de Est, există o îndelungată tradiţie în cultivarea castraveţilor pentru prepararea murăturilor. Castraveţii muraţi sunt delicioşi, însă lipsiţi de valoare nutritivă.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g 10kcal;
  • Sunt săraci în substanţe nutritive;
  • Sunt terapeutici pentru piele şi ochi, dar şi pentru cei care doresc să slăbească;
  • Se recomandă să se consume cu coajă, bine spălaţi în apă, pentru a elimina ceara;

Feliile subţiri de castravete aplicate peste ochi reprezintă un tratament eficient dacă aţi stat toată ziua la computer, aţi condus, v-aţi expus la soare sau praf sau aveţi febră. Castravetele mai este şi un astringent şi un demachiant ideal pentru persoanele cu ten gras.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment