Fasolea de grădină şi fasolea lată conţin vitaminele A şi C, prin urmare sunt de ajutor în tratarea afecţiunilor cutanate; de asemenea, acestea conţin suficient de multe fibre încât să trateze constipaţia.

Fasolea lată, care poate fi consumată şi crudă, este o sursă bună de proteine şi, preparată piure cu ulei de măsline şi usturoi, poate fi un aliment hrănitor ideal pentru convalescenţi. Fasolea mai este şi o sursă bună de acid pantotenic, fiind considerată de ajutor în îmbunătăţirea potenţei masculine.

Fasolea este bogată în potasiu, are un conţinut foarte scăzut de sodiu şi are un efect uşor diuretic. Mai conţine şi foarte mult acid folic, deci este indicată femeilor care doresc să aibă un copil.

Ştiaţi că...
  • Fasolea lată - Energie / 100g - 58kcal;
  • Fasolea franțuzească - Energie / 100g - 24kcal;
  • Fasolea de grădină - Energie / 100g - 22kcal;
  • Este bogată în potasiu şi acid folic;
  • Este bună în caz de probleme digestive, afecţiuni cutanate, dar şi pentru îmbunătăţirea potenţei sexuale;
  • Fasolea de grădină şi fasolea franţuzească se consumă uşor înăbuşită.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment