Aparţine familiei cruciferelor, ca şi măcrişul de baltă, şi are aceleaşi proprietăţi tonice şi curative, inclusiv o acţiune antibiotică puternică.
Hreanul, bogat în siligrină și sulf
Proprietăţile sale puternic antibacteriene şi anticancerigene se datorează conţinutului de siligrină, care se descompune şi formează isotiocianaţi.

Planta este bogată în sulf, iar folosirea sa drept condiment la fripturi şi peşte în ulei acţionează ca ajutor la digestia acestora.

Hreanul este un. remediu minunat pentru tuse, gripă şi probleme ale sinusurilor: puneţi o linguriţă de rădăcină de hrean proaspăt cu miere într-o ceaşcă de apă fierbinte.

Ştiaţi că...
  • Este bogat în siligrină şi sulf;
  • Este benefic pentru răceli, pentru digestie şi ca antibacterian;
  • Se foloseşte cel mai bine ca sos puternic, cu came şi peşte în ulei;
  • Contactul cu pielea poate provoca pete;
  • Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să îl consume în cantităţi reduse, deoarece conţine goitrogeni;

O cataplasmă cu hrean ras înmuiat în apă fierbinte se poate aplica pe degerături.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment