Dovlecii abundă în betacaroten, precursorul vitaminei A, care ajută la prevenirea cancerului, bolilor de inimă şi respiratorii.
Dovleacul, bogat în betacaroten
În studiile efectuate pe eşantioane de persoane, subiecţii care au consumat o cantitate importantă de dovleci au prezentat un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar.

Datorită conţinutului de vitamina A, dovlecii sunt şi un aliment util pentru vegetarieni. Seminţele lor sunt o sursă foarte bună de proteine şi zinc.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard 11kcal;
  • Dovlecii sunt bogaţi în betacaroten;
  • Sunt buni în prevenirea cancerului;
  • Sunt utili în caz de afecţiuni respiratorii;

Pentru tratarea teniei, luaţi 60 g de seminţe de dovleac proaspăt, eliminaţi coaja încălzindu-le până aproape de fierbere şi măcinaţi conţinutul verde, amestecându-l apoi cu puţin lapte. Luaţi acest medicament după 12 ore de post negru, iar două ore mai târziu luaţi patru linguriţe de ulei de ricin amestecat cu puţin suc de fructe. Tenia e eliminată după circa trei ore.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment