Există în prezent o largă varietate de fructe uscate, de la bine cunoscutele stafide până la exoticul mango. Sunt surse bogate de energie, fiind consumate adeseori de atleţi sau de alpinişti.
Fructele uscate, apreciate pentru conținutul de minerale și fibre
Mai mult, ele reprezintă şi o rezervă importantă de minerale, datorită conţinutului de fier, potasiu şi seleniu. Unele fructe uscate au şi fibre şi vitamina A (soiurile de prune galbene şi portocalii).

Fructele uscate aduc o contribuţie semnificativă la tratarea anemiei datorită conţinutului lor ridicat de fier; de asemenea, sunt de mare ajutor celor care suferă de constipaţie, deoarece fibrele pe care le au în compoziţie sunt un laxativ eficient.

Datorită aromei lor dulci şi a substanţelor nutritive esenţiale, mulţi părinţi încep să conştientizeze tot mai mult importanţa fructelor uscate în alimentaţia copiilor, privindu-le nu doar ca pe nişte dulciuri sau articole de cofetărie. Cu toate acestea, ele pot provoca apariţia cariilor dentare, deci trebuie consumate în cantităţi moderate.

Fructele uscate se mai întrebuinţează şi tăiate în salate, coapte sau în compoturi sau preparate în sosuri delicioase, pentru a fi servite în reţete apetisante sau lângă fripturi. Ele înlocuiesc cu succes zahărul în prăjituri, ajutându-vă să reduceţi - sau chiar să eliminaţi - acest ingredient în multe reţete.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment