Broccoli s-a dovedit a avea un rol de protecţie împotriva cancerului. Potrivit unei analize efectuate în 1987 la Institutul Naţional American de Cercetare a Cancerului, şase din şapte studii majore pe eşantioane de populaţii au arătat că posibilitatea îmbolnăvirii de cancer la colon se reduce mult dacă mâncaţi crucifere.
Broccoli, util împotriva cancerului
În replică la distrugerea celulelor, glucosinolatele majore din crucifere sunt transformate în indoli - compuşi de nitrogen care pot oferi o anumită protecţie împotriva cancerului. În Japonia, unde incidenţa apariţiei cancerului de colon este extrem de scăzută, consumul mediu de glucosinolaţi este de 100 mg pe zi. În Marea Britanie, unde riscul apariţiei cancerului la colon este foarte mare, consumul este sub un sfert din cel din Japonia.

Broccoli mai este bogat şi în carotenoide, între care se numără precursorul vitaminei A betacarotenul, despre care se ştie că inhibă activarea celulelor cancerigene. Tocmai aceste carotenoide sunt cele care fac din broccoli un tratament eficient al afecţiunilor pielii.

Prezenţa fierului, a vitaminei C şi acidului folic ajută la ameliorarea anemiei, previne apariţia malformaţiilor la naştere şi creşte energia celor care suferă de oboseală cronică. Pentru că 100 g de broccoli furnizează aproape o treime din necesarul zilnic de vitamina E, această legumă protejează sănătatea şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei.

Compuşii produşi în timpul digestiei legumelor crucifere inhibă formarea de radicali liberi, ele fiind astfel foarte utile celor cu afecţiuni ale articulaţiilor.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 33kcal;
  • Este bogat în betacaroten;
  • Este bun în tratarea sindromului oboselii cronice, anemiei, stresului, dar şi pentru femeile care doresc să rămână însărcinate;
  • Este valoros în prevenirea cancerului;
  • Este util în cazul afecţiunilor cutanate, infecţii repetate şi imunitate scăzută;
  • Se consumă uşor înăbuşit;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment