Cercetările ştiinţifice au confirmat credinţa populară din zona mediteraneeană conform căreia uleiul de măsline ar fi o mâncare-medicament extraordinară.
Uleiul de măsline, bogat în vitamina E
Unul dintre cei mai puternici antioxidanţi este vitamina E, uleiul de măsline conţinând din belşug această formă alfa a vitaminei. De fapt, activitatea antioxidantă este în surplus, iar cantităţi considerabile de ulei de măsline de cea mai bună calitate pot fi consumate fără nici un risc.

Se consideră că uleiul de măsline are acum un efect protector împotriva bolilor în care sunt implicaţi radicalii liberi - printre aceştia numărându-se cancerul, artrita, îmbătrânirea prematură şi maladiile cardiovasculare.

Cercetările recente au arătat faptul că uleiul de măsline ajută la drenarea bilei într-un mod mai intens şi de durată mai lungă decât alte grăsimi. Astfel se explică de ce la o evaluare a digestibilităţii pe o scară de la 1 la 100 iniţiată de agenţia americană Food and Drug Administration, uleiul de măsline a obţinut punctaj maxim, uleiul de floarea-soarelui a înregistrat 83, uleiul de arahide 81, iar uleiul de porumb numai 36 de puncte.

Este, de asemenea, absorbit mult mai eficient, fiind aşadar prietenul celor cu afecţiuni ale ficatului, cu tulburări digestive şi ulceroase.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard 99kcal;
  • Este bogat în vitamina E;
  • Are efect protector împotriva cancerului, afecţiunilor inimii, ulcerului şi artritei;
  • Este indicată folosirea uleiului de măsline extravirgin, deoarece sunt prezervaţi antioxidanţii esenţiali; prin prăjire se pierde din păcate aroma lui delicată;

Uleiul de măsline este perfect pentru tratamentele de recondiţionare a părului uscat, casant şi deteriorat. Aplicaţi uleiul pe părul ud sau umed, acoperiţi-l cu folie de polietilenă, apoi cu un prosop; după aproximativ două ore spălaţi-l cu şampon.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment