Majoritatea adolescenţilor care au probleme cu greutatea cred că eliminarea micului dejun îi vor ajuta să slăbească. Cercetătorii au anunţat că lucrurile nu stau chiar așa.
Micul dejun, foarte important
Concluzia a fost anunțată în urma unei cercetări, ce s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci ani, în care au fost monitorizaţi circa 2.000 de adolescenţi.

S-a observat că cei care nu mâncau micul dejun cântăreau cu aproximativ 2,5 kg mai mult, spre deosebire de cei care obişnuiau să stea dimineaţa la masă. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că cei care luau micul dejun aveau un consum caloric mai mare. Însă s-a arătat că aceştia erau mai activi din toate punctele de vedere.

Studiul, care s-a desfăşurat la Universitatea din Minnesota, arată că circa 25% dintre participanţi, pur și simplu "săreau" frecvent peste micul dejun. Acest lucru se întâmpla, mai ales, la adolescente.

Femeile sunt mai predispuse să "sară" peste micul dejun pentru că societatea este mult mai severă atunci când vine vorba de silueta unei femei, au declarat cercetătorii. Tot ei au adăugat că este paradoxal faptul că femeile care nu-şi fac griji în privinţa siluetei şi nu sar peste micul dejun sunt mai zvelte.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei mai în vârstă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment