Această mirodenie este un tonic şi un antiseptic, contribuind la înlăturarea oboselii şi apatiei care însoţeşte de obicei gripa şi alte infecţii virale.
Scorțișoara, bogată în ulei volatil
Curăţaţi un baton de scorţişoară şi adăugaţi-l într-un grog dulce când începe răceala sau în caz de oboseală.

Cel mai important constituent al său este uleiul volatil cinamaldehidă, care are un efect sedativ uşor, acţionează drept calmant şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, scorţişoara contribuie la digestie, la controlul bolilor şi al diareii. Medicii ayurvedici o folosesc în mod tradiţional în tratarea anorexiei şi ca expectorant.

Ştiaţi că...
  • Este bogată în ulei volatil;
  • Este bună pentru tuse, probleme digestive, oboseală şi apatie;
  • Se foloseşte cel mai bine în panificaţie, la budinci cu fructe, ceaiuri, punch şi la unele preparate din came şi peşte;

Un băţ de scorţişoară fiert în apă produce aburi de inhalare eficienţi pentru sinusuri înfundate şi tuse din piept.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment