În cazul în care nu păstrați produsele alimentare la temperaturi potrivite sau dacă nu spălați corespunzător vasele în care preparați mâncarea, aveți riscul să faceți toxiinfecții alimentare. Mai jos urmează cele mai importante reguli pe care ar trebui să le respectați ca să nu vă îmbolnăviți.
Reguli utile pentru a vă feri de toxiinfecțiile alimentare
Maioneza nu trebuie păstrată la temperaturi ridicate
Bacteriile din maioneză se dezvoltă foarte ușor dacă aceasta se lasă la temperaturi de peste 4 grade C. Pericolul se menține și în cazul altor produse alimentare cum ar fi pastele, ouăle, cartofii sau carnea de pui.

Nu este îndeajuns să vă spălați pe mâini înainte de a prepara bucatele
Medicii recomandă spălarea mâinilor înainte și după ce gătiți, după ce ați fost la toaletă, după ce ați schimbat scutecele sau după ce v-ați mângâiat animalul de companie. Pentru a vă spăla suficient pe mâini, aveți nevoie de apă caldă, săpun și un prosop curat.

Produsele alimentare crude nu se pun în același vas cu mâncarea preparată
Carnea crudă conține bacterii care pot contamina alte produse în cazul în care nu sunt ținute în vase separate. În plus, puneți carnea preparată în alt vas decât cel în care a fost păstrată înainte de a fi gătită. Dezinfectați buretele cu care spălați vasele, precum și masa pe care puneți mâncarea.

Mirosul produselor alimentare nu întotdeauna poate oferi cât de valabile sunt
Există multe cazuri, când mirosul nu poate spune nimic despre produsul alimentar. Dacă ați lăsat un aliment mai mult de o oră la o temperatură de 30 de grade C, mai bine îl aruncați.

Nu e îndeajuns să testați friptura doar cu privirea
Medicii susțin că nici cei mai pricepuți bucătari nu pot spune dacă friptura este bine gătită doar uitându-se la ea și atingând-o. Cea mai bună metodă să vedeți dacă aceasta este bine făcută, în așa mod încât bacteriile să fie distruse, este să folosiți un termometru pentru carne, explică specialiștii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment