Fructele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente. Simplu de preparat și de consumat, foarte aromate și pline de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre - toate fructele sunt foarte importante pentru sănătate.
Fructele, unele dintre cele mai sănătoase alimente
De la cireșe și nectarine până la merele și perele disponibile tot anul, fructele au un conținut foarte mic de grăsimi și calorii, așa că pot fi consumate în cantități mari.

Este recunoscut faptul că fructele și legumele ajută la menținerea sănătății. Recomandările de a consuma cel puțin cinci fructe și legume pe zi se bazează pe cercetări care dovedesc rolul antioxidanților în prevenirea bolilor cronice precum cancerul sau boala arterelor coronare. Prin urmare, este indicat să vă faceți un obicei din a consuma mai mult de „un măr pe zi".

Pentru că sunt foarte ușoare, fructele pot fi incluse în cantitate mare în meniurile zilnice. Consumul de fructe proaspete, nepreparate, oferă o rezervă optimă de vitamine, mai ales dacă nu le decojiți. Savurați-le întregi, pentru mai multe fibre și vitamine. Fructele proaspete trebuie spălate bine înainte de a fi consumate.

Alegeți fructele de sezon de fiecare dată când este posibil: sunt adesea mai ieftine, furnizează cantitatea maximă de substanțe nutritive, iar aroma este mai intensă. Când anotimpul fructelor a trecut, consumul de fructe congelate oferă, de asemenea, vitaminele și mineralele vitale, însă trebuie să evitați fructele conservate în mult sirop.

Sucurile de fructe (proaspăt stoarse, înghețate sau concentrat), disponibile în multe arome diferite - de la cel de pere și mango exotic până la cel de grepfrut și mere - sunt surse bune de vitamina C, dar nu conțin fibre. Un singur pahar pe zi echivalează cele cinci fructe pe zi recomandate. Asigurați-vă însă că ceea ce consumați este suc de fructe autentic, fără coloranți.

Nu trebuie să ignorați nici marea varietate de fructe uscate, de la curmale și mango până la prune și stafide, pentru că acestea oferă un număr mare de vitamine și minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, fier, vitaminele A, B și fibre. Se pot consuma simple; se pot adăuga la alte alimente, cum ar fi cerealele și pot fi folosite ca îndulcitori naturali.

Consumul unui amestec de fructe viu colorate este una dintre cele mai plăcute modalități de a spori procentul de substanțe nutritive din organism.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment