Curmalul este deosebit de valoros deoarece conține o cantitate mare de beta-caroten, ce are un efect pozitiv asupra ochiului. În plus, previne îmbătrânirea prematură.
curmale
Curmalul trebuie să fie prezent pe masa oricărei persoane, care nu este indiferentă de sănătatea sa. Una din componentele importante ale fructului sunt vitaminele – C, PP (niacina). Concentrațiile sporite a acestor substanțe rezolvă problemele cu oboseala și depresia.

Pentru a afla efectele acestui fruct, de fapt, începeți să-l mâncați. După un timp, veți observa cum se îmbunătățește considerabil starea pielii și a părului. Datorită magneziului ce se găsește în curmal, acesta are efecte benefice asupra inimii. El mai conține fier, potasiu și iod.

Persoanelor cu boli cardiovasculare, curmalul este deosebit de important deoarece conține zaharuri vegetale. Ajută foarte bine în tensiune arterială crescută, deoarece se consideră ca diuretic. În hipertensiune arterială este util, dacă se consumă câte 3 - 4 fructe pe zi.

Fructul e de mare ajutor în boli gastrice. Efectul bactericid se manifestă deplin în caz de arsuri și răni, pur și simplu se aplică pe locul afectat. Este util de a face ceai din frunze de curmal, deoarece acestea conțin multe vitamine folositoare, capabile să amelioreze starea în caz de anemie.

Acest fruct este foarte util în lupta cu excesul de greutate. În ciuda faptului, că el are puține calorii, destul de bine satisface foamea. Fructul este un component excelent pentru pregătirea măștilor, care ajută la rezolvarea problemelor cu porii dilatați și acnee.

El ajută foarte bine și în răceli. Dacă aveți posibilitatea de a obține suc din fructele proaspete, acesta poate fi diluat cu puțină apă caldă și se clătește gâtul în caz de tuse.

Cum se păstrează curmalul și cum corect să-l alegem
Mulți oameni nu preferă acest fruct din cauza vâscozității caracteristice. Aceasta poate fi eliminată prin plasarea fructului în congelator pe 2 ore în vodcă. Astringența se elimină prin păstrarea lui în apa caldă timp de 12 ore.

Pentru a alege un fruct copt, trebuie de atras atenția la prezența dungilor cafenii din coajă, dacă sunt multe, cu siguranță curmalul va fi dulce. Curmalul este util și în formă uscată, în această formă se poate procura în orice moment al anului.

Se păstrează fructul destul de bine, dacă nu este deteriorată coaja. Dacă aveți multe fructe, atunci le puteți congela.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment