Ciresele au proprietati curative. Ele pot reduce durerea, intarzie aparitia efectelor imbatranirii si dau un plus de energie organismului. Mai jos sunt cateva din proprietatile cireselor:

Previn anemiile
Bogate in fier, ciresele pot fi un remediu natural eficient al uneia dintre cele mai raspandite deficiente nutritionale: carenta de fier. Aceasta e principala cauza a anemiei, o boala a sangelui care afecteaza transportul oxigenului spre organele principale ale organismului.

Ciresele aduc un aport important de fier care ajuta ca procesele de oxigenare a creierului sa se desfasoare normal, imbunatatind activitatea cerebrala si procesele de memorare, atentie si invatare.

Vindeca migrenele
Prin faptul ca ajuta la reducerea starilor inflamatorii din organism, antocianii si bioflavonoidele din cirese ajuta, de asemenea, si la reducerea, pana la disparitie, a durerilor puternice de cap. Acesti compusi chimici au o actiune similara aspirinei si ibuprofenului.

Reduc durerea care insoteste guta si artritele
Ciresele au doi compusi chimici, numiti antociani si bioflavonoide. Acestea incetinesc actiunea unor enzime si ajuta la reducerea durerilor si la prevenirea aparitiei artritelor si a gutei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment