Se pare ca chefirul este capabil sa normalizeze nu numai functia tractului gastro-intestinal, dar si a sistemului urogenital, cardiovascular si nervos. Si toate astea datorita bacteriilor lactice care fac parte din produs.
Chefirul - un produs util
La producerea chefirului se aplica doua procese de fermentatie. Primul este procesul de fermentatie lactica si al doilea - fermentatie alcoolica, care este destul de neobişnuita pentru produsele lactate.

Datorita acestor doua procese, precum si a bacteriilor lactice formate in rezultat, devine posibila evitarea proceselor de putrefactie si fermentatie in intestin, actionand benefic asupra florei intestinale.

Microorganismele ce intra in componenta chefirului, produc substante speciale, care au o actiune tonica usoara si un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular si nervos. Iar cantitea mai mare de suc pancreatic, produs de stomac, normalizeaza activitatea sistemului urogenital.

Plus la toate chefirul ajuta la eliminare fosfatilor, ureei si clorurilor din organism, din aceasta cauza    utilizarea acestui produs este obligatorie pentru copii si maturi. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment