Acest fruct a fost numit de Columb "regele fructelor tropicale". Ananasul are proprietăți uimitoare de vindecare, datorită complexului de nutrienți pe care îl conține miezul.
Ananasul - regele fructelor tropicale
Vitamine și minerale
Ananasul conține majoritatea vitaminelor; minerale la fel, în special - potasiu, fier, cupru, zinc, mangan, magneziu, calciu, iod.

Bromelin
Se conține în cantități mari. Bromelinul este un amestec de fermenți proteolitici, capabili să descompună proteina, ce stimulează digestia, curăță sângele și activează sistemul imunitar.

Ananasul ajută la hipertensiune arterială și ateroscleroză
Acesta scade tensiunea arterială ridicată și în conformitate cu cele mai recente date științifice poate chiar elimina depozitele de pe pereții vaselor sangvine, prevenind, astfel infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

De ce trebuie să mâncăm ananas?
El previne multe boli, care se întâlnesc practic la fiecare ființă umană.

Răceală
Chiar de la primele simptome ale răcelii este foarte bine să folosiți o băutură din ananas, care va avea un efect de însănătoșire excelent, scrie sanatatea.com. Cu ajutorul mixerului obțineți o masă omogenă de ananas proaspăt cc 100 g, apoi adăugați 100 ml cvas de casă și puțin suc de lămâie. Acest cocktail de vitamine se bea de 2 - 3 ori pe zi și răceala parcă nici n-a fost.

Dereglări de digestie
În timpul mesei, se recomandă sa beți un pahar de suc de ananas și să mâncați o felie din fruct. Acest lucru va îmbunătăți activitatea enzimatică a sucului gastric. E foarte util la o mâncare copioasa, bogată în produse din carne.

Exces în greutate
Ananasul are puține calorii (100 g de produs - 48 kcal). Datorită cantității mari de săruri de potasiu, este capabil să elimine excesul de apă din organism și câteva kilograme. Desertul din ananas sporește arderea grăsimilor și îmbunătățește metabolismul.

Protecție împotriva cancerului
Astăzi, cu ajutorul concentratului de fermenți din ananas, multi experți încearcă să mențină efectul tratamentului împotriva cancerului. Medicii se străduie, ca prin stimularea propriilor forțe de apărare a organismului sa împiedice dezvoltarea tumorii și să reducă efectele secundare ale terapiei. Ca parte a rației alimentare zilnice, ananasul, care leagă radicalii liberi, este un factor important în prevenirea cancerului. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment