Din lista beneficiilor pepenelui roșu face parte în primul rând hidratarea - pepenele rosu conține 95% apă). Mai conține licopen, un antioxidant util în lupta cu maladiile grave de la esofag, stomac, colon, prostată. Pepenele roșu mai este o sursă importantă de vitamine A, B6, B1, C, potasiu, magneziu, aminoacizi.

Studiile arată că pepenele roșu poate înlocui celebra pastilă albastră cu efect de creștere a libidoului, datorită unui component numit citrulină. Acesta îmbunătățește circulația sanguină, funcția cardiacă, întărește sistemul imunitar și crește apetitul sexual.

Tot un efect binefăcător pentru organism, îl are pepenele galben. Pepenii galben și rosu intră în lista nutriționiștilor atunci când e vorba de regimuri de slăbire. Pepenele galben are pe lângă efectele de răcorire, revitalizare și hrănire și o acțiune reglatoare a poftei de mâncare.

Zemosul cantalup este bogat în vitamina C, un antioxidant puternic care lupta împotriva cancerului, este bogat în potasiu care ajuta la menținerea în limite normale a presiunii sanguine. Persoanele care consumă regulat pepene galben prezintă un risc mai mic de a suferi atacuri de cord. Datorită conținutului de fibre, pepenele galben ne ajută să ne menținem greutatea corporală sau să slăbim.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment