Ce stiti despre magneziu? Ca este un mineral indispensabil pentru sanatate. Ceea ce poate nu stiti este ca acest mineral detine multe secrete: secretul linistii, zambetului, calmului si multe altele.

Absenta lui influenteaza negativ toate starile descrise mai sus. El este cel care protejeaza toate celulele de substante nocive. Rolul magneziului este foarte important: participa la activitatea principalelor functiuni psihologice. Nu numai ca este indispensabil la producerea energiei, dar impiedica si patrunderea elementelor toxice in celule.

Magneziul intervine in calitatea reflexelor musculare si nervoase, in buna functionare cardiaca si nu in ultimul rand efectueaza mineralizarea oaselor. Absenta magneziului din organism poate provoca tulburari ale inimii si scheletului. De cele mai multe ori lipsa de magneziu se manifesta prin slabiciuni ale muschilor, stari de oboseala, iritabilitate si mult, foarte mult stres. In ceea ce priveste stresul se formeaza un cerc vicios, caci stresul favorizeaza lipsa magneziului si lipsa magneziului faciliteaza aparitia stresului.

De ce ne lipseste magneziul? Pentru ca aproape in toata lumea viata moderna duce la diminuarea magneziului din organism. Marii responsabili ai acestei probleme sunt gazele toxice, poluarea, stresul, pastilele anticonceptionale, unele medicamente, regimurile de slabire, excesul de alcool, mancarea prea dulce sau prea grasa.

De aceea trebuie sa mancam in mod curent alimente bogate in magneziu (germeni de grau, soia, cacao, nuci, legume uscate, banane) si sa bem ape minerale. Trebuie inlocuite painea simpla cu paine completa, deserturile indulcite industrial cu oleaginoase, sifonul cu apa minerala. In caz de sarcina, magneziul este mai important ca oricand, pentru dumneavoastra si pentru bebelus.

Cu cat creste nivelul hormonilor cu atat scade nivelul magneziului. In concluzie, niciodata nivelul magneziului nu este mai scazut decat in timpul sarcinii. Suplimentarea cu magneziu in timpul sarcinii, micsoreaza riscurile unor nasteri premature, riscul de hipertensiune arteriala si amelioreaza starea sanatatii in aceasta perioada.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment