De ce sunt atat de sanatosi?
Pe langa substantele hranitoare care se gasesc si in alte fructe, strugurii contin substante vegetale secundare, pe care le puteti descoperi in foarte putine plante. Acestea va intaresc sistemul imunitar, ferindu-va de cancer, infarct si infectii.
Importanta strugurilor in alimentatieZaharul din struguri va livreaza energie
Strugurii contin, in mare o parte, carbohidrati care se gasesc sub forma de glucoza si fructoza. Acestea patrund foarte repede in sange, fiind o sursa importanta de energie. Rezultatul este aproape instantaneu, observandu-se o crestere apreciabila a puterii de munca, oboseala si dificultatea de a va concentra fiind eliminate.

Ce mai contin?
In struguri se mai gaseste si o mare cantitate de substante minerale. Una dintre cele mai importante este potasiul, care are rolul de a tonifica sistemul nervos.

De asemenea, strugurii ne pot livra aproape la fel de multa vitamina B ca si nucile, dar cu mult mai putine calorii. De aceasta substanta activa profita, din plin, muschii, parul, ochii, nervii, ficatul si pielea. Proaspeti, strugurii sunt adevarate depozite de substante de balast. Organismul nostru are nevoie de cel putin 30 de grame de substante de balast, in fiecare zi, pentru a fi curatat in mod eficient. Cu ajutorul lor este activata digestia. Tot substantele de balast reduc nivelul colesterolului, va ajuta sa slabiti si au efecte miraculoase in lupta impotriva cancerului intestinal.

Dar samburii?
Uleiul obtinut din samburii de struguri este folosit mai ales in industria cosmetica. Substanta activa pe care o contin - procianidina - este eficienta mai ales pentru o piele cu vergeturi sau cu multe riduri, dar si in cazul arsurilor sau pentru ingrijirea ranilor superficiale.

Cura de struguri - energie pura
Sfat pentru toamna: incercati sa faceti o cura de una-doua saptamani, consumand struguri si suc de struguri. Organismul Dvs va elimina substantele nocive si va veti imbunatati digestia. Va veti umple "bateriile" cu energie pentru iarna, iar bila si ficatul vor trece astfel printr-o perioada binefacatoare de refacere.

In vin se ascunde puterea strugurilor. Se spune ca un pahar de vin pe zi este indicat, deoarece ar avea efecte pozitive asupra functionarii organismului:
- Respiratie: capacitatea vaselor se mareste si veti putea respira mai bine.
- Piele: irigarea mai buna cu sange se va vedea si la nivelul pielii, aceasta devenind mult mai luminoasa si parand mai ingrijita.
- Rinichi, vezica, ficat: irigarea eficienta va avea urmari benefice si la nivelul acestor organe, ele fiind supuse astfel unei cure de eliminare a toxinelor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment