Deşi rodia este un fruct originar din Asia de Sud-Vest, acum este cultivată în întreaga lume pentru producerea de suc. Seminţele acestui fruct nu sunt numai frumoase la privire, dar prezintă şi o sursă bună de vitamina C, B5, potasiu, polifenoli, antioxidanţi şi fibre.
rodii
Sucul de rodii are multe calităţi benefice. Cercetările arată că consumul regulat de acest suc pentru o perioadă lungă de timp reduce factorii de risc al bolilor de inimă. Pacienţii ce suferă de tensiunea arterială sistolică ar trebui să bea suc de rodii pentru a o reduce la nivelul normal. Sucul, de rodie este eficace şi în alte boli complicate.

Dacă aveţi probleme dentare, consumaţi suc de rodie. El vindecă şi previne plăgile dentare. Are efect antibacterian şi previne maladiile virale, precum şi gripa. Persoanele în vârstă, care suferă de osteoartrită ar trebui să includă rodia în alimentaţia lor. Aceasta nu numai că previne artrita, ci, de asemenea, reduce durerea, care apare ca urmare a osteoartritei.

Rodiile previn dezvoltarea cancerului de sân. Ele acţionează ca medicament în maladii precum cancerul prostatei, diabet, limfom, răceli, maladii virale, etc.

Rodiile sunt ideale pentru tusea uscată din piept. Dacă aveţi tulburări ale căilor urinare, consumaţi suc de rodii. Acesta acţionează ca antiseptic. Studiile arată că acidul elagic care este prezent în sucul de rodie are o putere de înălbire a pielii. Acesta protejează pielea de arsurile solare şi pigmentare.

Rodia este un excelent remediu. O cantitate mică de praf din seminţe de rodii funcţionează excelent în hiperaciditate, diaree şi îmbunătăţirea poftei de mâncare. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment