Rodia este unul din cel mai vechi fruct cunoscut de om. Din timpurile stravechi in tarile estice este considerat regele tuturor fructelor si reprezinta simbolul fertilităţii, bogatiei si a prieteniei.

Rodia este bogata in microelemente si vitamine, noteaza sanatatea.com. In boabe se contine glucide (2,3 - 14%), acizi organici- citric si malic (0,55 - 9%), vitamina C (pana la 14mg%), acid folic (pana la 0,08mg%), substante azotate; catehine, leicoantociane (46mg%), pectine, amidon, tanine, fitoncide.

Utilizarea acestui fruct duce la cresterea rezistenţei organismului la diverse boli, inclusiv la raceala, viroze si alte infecţii, datorita continutului mare de vitamina C.

Sucul de rodie este deosebit de bogat in acid ascorbic, glucide si tanine. El contine cea mai mare cantitate de antioxidanţi decat orice alt suc sau alta bautura(vinul rosu, ceaiul verde).

Sucul de rodie se recomanda de a bea inainte de masa: ridica apetitul, imbunatateste digestia, intareste muchiul inimii, ridica nivelul hemoglobinei.

La fel acest suc stimulează metabolismul, imbunatateste calitatea sangelui, elimina toxinele din organism. In plus cercetătorii au constatat ca sucul de rodie creste rezistenţa organismului uman la radiatii. De asemenea s-a dovedit ca consumul regulat de rodie sau suc imbunatateste starea pielii si a parului. (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment