Morcovul este una dintre legumele recunoscute pentru conţinutul de vitamina A. Din acest motiv, morcovul este un aliment-medicament pentru bolile de piele, ca şi pentru cele oculare. În plus, ajută la vindecarea rapidă a guturaiului şi tusei.

Morcovul este o excelentă sursă de glucide, minerale şi fibre. Este şi un antioxidant foarte puternic, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi a îmbătrânirii premature a ţesuturilor.

Din aceste considerente, se consideră că acest aliment poate preveni boli precum cataracta, Alzheimer şi imunitatea scăzută. Morcovul face parte din dieta copiilor în perioada de creştere. Pentru bebeluşi se recomandă consumul de morcovi mici, săraci în nitraţi.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment