Posibilele efecte benefice asupra sănătăţii produse de consumul ceaiului sunt susţinute de unele studii, pe când altele nu constată acelaşi lucru, relatează ScienceDaily, preluat de sanatatea.com.

Unii cercetători susţin că polifenolul conţinut în ceaiul verde are proprietăţi antioxidante, care pot ajuta la prevenirea cancerului. Cu toate acestea, cercetarea este în curs de dezvoltare. Există. de asemenea, o sugestie, că ar ajuta la îmbunătăţirea metabolismului grăsimilor. Dar e nevoie de a consulta un medic înainte de a utiliza concentraţii mari de ceai.

Ingestia de mari cantităţi de ceai poate provoca probleme nutriţionale, din cauza conţinutului de polifenoli şi cafeină, cu toate că nu există date solide referitoare la efectele nocive ale consumului de ceai.

Ceai din plante - un ceai din plante, tisane, sau pe bază de plante ptisan. Tisanes poate fi făcut cu flori proaspete sau uscate, frunze, seminţe sau rădăcini, în general prin turnarea apei în fierbere peste părţi de plante, lăsându-le pentru câteva minute.

Ceai alb - este ceaiul făcut din muguri tineri şi frunze de plante de Camellia sinensis. Frunzele sunt aburite sau uscate. Ceaiul alb păstrează concentraţii mari de catechine, care sunt prezente în frunzele proaspete de ceai. Mugurii, de asemenea, trebuie protejaţi de lumina soarelui în timpul creşterii pentru a reduce formarea de clorofilă. Ceaiul verde se face din frunze mai mature faţă de ceaiul alb. Ceaiul verde este, de asemenea, bogat în catechine. Frunzele provin dintr-o serie de varietăţi cultivate de ceai, cele mai populare fiind Da Bai, Xiao Bai, Narcissus şi arbuşti de Chaicha. Frunzele de acest ceai sunt aburite şi uscate, aproape imediat după recoltare.

Ceai verde - un “adevărat” ceai (de exemplu cel din  Camellia sinensis), este supus unor proceduri minime de oxidare în timpul prelucrării.

Ulei de levănţică - un ulei esenţial, obţinut prin distilare din florile a câtorva specii de levănţică. Nu este un compus pur, este un amestec complex de produse naturale. Uleiul de lavandă, care a fost mult timp utilizat în producţia de parfumuri, poate fi de asemenea folosit în aromoterapie. A fost recent implicat în ginecomastie, dezvoltarea anormală a sânilor la băieţii tineri. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment