Oamenii de ştiinţă de la Institutul Massachusetts din SUA au descoperit de ce sucul de răchiţele are proprietăţi antibacterine.

S-a dovedit că rolul principal în nimicirea bacteriilor sunt substanţele numite prontocianidine, notează sanatatea.com. Anume ele previn fixarea lor pe peretele interior al tractului urinar. Ca rezultat, infecţiile urinare trec repede.

Anterior se credea că efectul bactericid din sucul de răchiţele apare datorită faptului că se creează un mediu acid, în care bacteriile sunt distruse. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment