Vitamina A
Esenţială pentru sănătate, ea nu există în organism ca un compus simplu, ci se regăseşte sub diverse forme. Îmbunătăţeşte vederea şi are grijă de sănătatea pielii. Cele mai bune surse de vitamina A sunt: ficatul, morcovii, frunzele de broccoli, cartofii dulci, untul, spanacul, dovleacul, ouăle, caisele, papaya, mango, mazărea.

Vitamina C
O doză zilnică de vitamina C ajută la păstrarea sănătăţii şi poate ajuta la însănătoşirea rapidă în caz de diverse afecţiuni. Vitamina C previne cancerul, bolile de inimă, cataracta şi alte probleme serioase de sănătate. Surse naturale de vitamina C: broccoli, căpşune, portocale, lămâi.

Vitamina D
Ieşiţi la soare pentru doar zece minute zilnic. Acesta este tot ce aveţi nevoie pentru doza zilnică de vitamina D, care e esenţială pentru sănătatatea oaselor şi a sistemului imunitar. Vitamina D poate preveni cancerul de colon şi alte feluri de cancer. Surse alimentare de vitamina D sunt: sardinele în conservă, macroul, heringul, creveţii, laptele fortifiat.

Vitamina E
În topul vitaminelor, aceasta se situează pe primul loc. vitamina E este esenţială pentru sănătatea inimii şi are un rol foarte important în prevenirea cancerului. Excelentă pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar, vitamina E face o bună echipă cu vitaminele A şi C pentru o maximă protecţie antioxidantă. Surse importante de vitamina E conţin următoarele alimente: uleiul de germeni de grâu, uleiul de floarea soarelui, spanacul, germenii de grâu.

Vitamina K
Este esenţială în coagularea sângelui, ajută la vindecarea rănilor. Vitamina K e esenţială pentru oprirea sângerărilor. Surse principale de vitamina K sunt gulia albă, broccoli, varza, spanacul şi ficatul de vită.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment