Apa tonica e o bautura revigoranta pe care o putem prepara singuri. Se recomanda atat bolnavilor cronici, care nu pot consuma nici un preparat care contine aditivi sau conservanti, cat si persoanelor care sufera de afectiuni acute.

Sunt mai multe retete de preparare a apei tonice. Una din ele consta din: intr-o sticla cu apa de 1 l (dar nu de plastic) se pun doi morcovi, o radacina de patrunjel si doua foi de varza, taiate foarte marunt. Dupa circa 24 de ore, apa poate fi consumata la temperatura camerei.

Pentru o alta bautura tonica e nevoie de 2 lingurite de argila verde, rosie sau maron, pe care le punem in apa, timp de 24 de ore. Dupa aceasta, bautura se filtreaza si se bea de-a lungul unei zile.

Aceste ape tonice pot fi consumate si de persoanele sanatoase pentru a preveni aparitia bolilor grave.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment