Creierul functioneaza dupa cate reguli simple. Experimentele lui Pavlov sunt un exemplu in acest sens si... surpriza... aveau legatura cu mancarea.

Chiar daca avem un sistem nervos mai dezvoltat decat cel al cainelui, anumite reflexe sunt identice. Iata de ce este bine sa ne fixam ore de masa: chiar daca la inceput va fi dificil, in timp stomacul se va obisnui sa primeasca mancare la ore fixe.

In aceasta situatie, el va secreta sucurile gastice numai atunci cand se asteapta sa primeasca mancare – adica la cele trei ore fixate pentru cele 3 mese zilnice. In rest nu va mai aparea senzatia de foame. In plus, pregatit fiind pentru a primi mancare, stomacul va “arma” artileria de digestie, astfel incat alimentele primite in stomac nu vor fi o “surpriza” care necesita inlaturata imediat (adica depozitata).

Daca tu iti surprinzi permanent stomacul cu mici gustari el va avea tot timpul tendinta de a depozita si acesta este un motiv pentru care nu slabesti!

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment