
Zeama de lamaie contine: acid citric, calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor, mangan si siliciu, aminoacizi, zaharuri, vitaminele A, B, precum si vitamina C. Din acest motiv, fructul are efecte benefice asupra intregului organism. Are rol antioxidant, protejeaza impotriva cancerului, asigura buna functionare a ficatului, regleaza tranzitul intestinal, previne aparitia ridurilor si lista poate continua.
Foarte multi dintre noi se confrunta cu problema digestiei lente. Aceasta problema impiedica organismul sa obtina nutrientii necesari pentru arderea grasimilor. Tot digestia lenta este responsabila pentru “stocarea” toxinelor in organism, lamaia joaca un rol deosebit de important in eliminarea toxinelor.
Este recomandat sa consumam si coaja lamaii. Aceasta este bogata in pectine care determina organismul sa absoarba mai lent zaharurile. Astfel, nivelul de energie ramane constant, iar foamea se instaleaza mult mai tarziu. Vitamina C ajuta la digestie, la scaderea in greutate, arzand practic grasimile.
Daca doresti sa scapi de kilogramele in plus, iti recomandam sa incluzi cat mai des lamaile in alimentatia ta. Poti adauga suc de lamaie la ceaiuri, poti sa bei mai multe limonade si poti inlocui otetul cu suc de lamaie.
Lamaile nu sunt recomandate daca suferi de ulcer, hiperaciditate sau daca esti alergic la citrice.