Adăugarea de acid ascorbic şi zahăr în ceaiul verde ajută organismul uman la absorbţia compuşilor benefici prezenţi în băutură, au descoperit cercetătorii americani.

Experţii au stabilit că prezenţa acidului ascorbic în ceai creşte absorbţia de catechine - clasă de polifenoli cu proprietăţi antioxidante, utile în lupta cu maladiile de inimă, cancer, diabet, accident vascular cerebral şi alte probleme de sănătate.

De asemenea, prezenţa catechinelor a fost găsită în cacao şi în struguri. Adăugarea de acid ascorbic şi zaharoză în ceaiul verde creşte de trei ori absorbţia catechinelor. Cercetătorii recomandă, de asemenea, adăugarea în ceaiul verde suc de lămâie sau alegerea unor băuturi cu o cantitate mai mare de vitamina C. (X.S.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment