Este bine să mănânci sănătos. Alimentele sănătoase îţi oferă mai multă energie pentru a lupta cu succes cu activităţile zilnice, dar şi cu maladiile ce apar în cale. Dar care sunt cele mai sănătoase alimente când ai un buget limitat?

Ovăzul este bogat în fibre şi este cunoscut ca un produs ce duce la scăderea colesterolului.

Ouăle, de asemenea, pot fi consumate fără a aduce mari pejudicii buzunarului. Ele sunt bogate în proteine şi includ antioxidanţi pentru o stare de sănătate mai bună.

Fasolea şi lintea sunt şi ele surse ieftine pentru o alimentaţie sănătoasă. Sunt bogate în acid folic, potasiu, fier şi proteine. Reduc riscul de polipi, care contribuie la formarea cancerului de colon.

Un alt produs alimentar ieftin este peştele, în special somonul conservat. Acest produs este bogat cu acizi graşi omega-3, care contribuie la reducerea trigliceridelor şi prevenirea formării cheagurilor de sânge, ce pot provoca un atac de cord. The American Heart Association recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână.

Ciorba este un alt aliment sănătos. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă supă, nu numai că au un aport mai mic de calorii, dar se simt mai sătui spre deosebire de cei care nu o folosesc.

Cartofii sunt alimente ieftine şi sănătoase. Fără îndoială, le puteţi utiliza coapte sau fierte, deoarece în acest mod îşi păstrează caracterul sănătos. Acestea conţin vitamina C şi potasiu şi pot fi pregătite în multe feluri gustoase. Uită de prăjire şi te vei bucura de această legumă din plin.

Un alt produs ieftin şi sănătos este banana. Este bogată în potasiu.

Orezul este plin de proteine, fibre şi carbohidraţi. În plus, este sărac în grăsimi. Este un aliment care se combină perfect cu fasole sau legume.

Unul din fructele ce trebuie menţionate aici este mărul. Merele conţin pectină, o fibră utilă în reducerea colesterolului. Mai mult, merele furnizează şi o cantitate bună de vitamina C.

Nucile sunt produsele ce conţin vitamina E, o mulţime de proteine şi acizi graşi esenţiali, ce ajută la reducerea colesterolului rău.

Orice legumă cu frunze verzi este un produs ieftin, ce nu trebuie lăsată la o parte. Poţi procura varză, salată, spanac sau legume similare. Ele sunt bogate în vitamina C.

Broccoli - vă pune la dispoziţie o mulţime de nutrienţi, vitaminele A, C, calciu, fibre, acid folic şi fitonutrienţi.

Cerealele te ajută cu vitaminele grupei B şi proteine. Pot fi gătite în multe moduri diferite. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment