Pentru frumusetea si sanatatea pielii este foare importanta alimentatia. Cosmetologii au numit fructul care nu ar trebui sa lipseasca din ratia alimentara a unei femei. Anume el ajuta la mentinerea tonusului pielii. Expertii in domeniul cosmetologiei recomanda ca femeile sa manance avocado. Acest fruct ofera o nutrutie adecvata pielii, scoate iritatia si roseata.
Avocado - fructul frumuseții
Avocado contine fier, cupru, cantitati mari de vitamina E, A, D. De asemeni, in componenţa acestui fruct intra beta-caroten, acid folic, vitaminele B3, B5 si K. Mai mult decat atat, uleiurile din avocado sunt similare cu lipidele pielii, de aceea se asimileaza foarte usor.

Acest fruct il putem include nu numai in dieta alimentara, dar si in cosmetologie. Se recomanda sa facem masti din miezul de avocado de 2-3 ori pe saptamana. Aceasta masca imbunatateste culoarea tenului, inlatura iritarea si previne aparitiea ridurilor. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment