Nucile, la fel ca şi alunele, sunt o bogată sursă de fitochimicale şi acid elagic. Dacă sunt mâncate corect, nucile pot scădea nivelul de colsterol din sânge. Consumul de nuci protejează împotriva bolilor de inimă şi sunt o sursă bună de acizi graşi Omega 3.

Nucile sunt foarte bogate în calorii, iar dacă sunt consumate în exces pot duce la îngrăşare. Cinci linguri de nuci pe săptămână pot înlocui consumul altor alimente bogate în grăsimi. Nucile tebuie mâncate proaspete pentru că râncezesc foarte repede. Ele trebuie mâncate imediat după ce sunt scoase din coajă sau la scurt timp.

Pentru a se pune în evidenţă cât de multe calorii au nucile, trebuie să se ştie că în 100 de grame se află 688 de calorii. De asemenea, tot în 100 de grame de nuci se găsesc 3,5 grame de fibre, 7,5 grame de acizi graşi omega 3 şi 450 de mg de poatsiu.

Nucile sunt bogate şi în vitamian E şi seleniu. Trebuie specificat că atunci când sunt verzi, nucile au un conţinut foarte mare de iod.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment