Afinele sunt bune nu numai pentru inimă şi pentru vedere, dar ele mai ard şi grăsimea de pe abdomen. Vă sfătuim să consumaţi cât mai repede un pahar de suc de afine.

Se cunoştea deja faptul că afinele sunt benefice pentru vedere şi că ele protejează inima, notează sanatatea.com. Un studiu condus de cercetătorii de la Laboratorul de cercetare cardio-vasculară din Michigan (SUA) arată că şobolanii obezi care aveau un regim alimentar bogat în afine (pudra de afine era presărată pe hrana obişnuită) perdeau din greutatea abbdominală, se reducea nivelul de colesterol şi se regula nivelul de zahăr.

Conform cercetătorilor, rezultatele acestui studiu duc la concluzia că antioxidanţii din afine modifică stocarea grăsimilor şi mobilizează mai uşor zahărul ca «carburant», reducând astfel riscurile de supraponderabilitate, a diabetului şi a maladiilor cardio-vasculare.

Cercătătorii nu încetează să ne reamintească de beneficiile asupra sănătăţii legate de consumul zilnic de fructe şi de legume. Acest studiu arată interesul suplimentar asupra sănătăţii datorită unor fructe – afinele şi de compuşii naturali vegetali care se conţin în acestea.
 
Oamenii de ştiinţă sunt interesaţi în prezent dacă aceste fructe au aceleaşi efecte şi asupra bărbaţilor. (N.N.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment