Intr-o anumita masura oul poate fi considerat cel mai important produs alimentar, deoarece aici sunt concentrati toti nutrienţii in proporţiile necesare organismului uman. Oul de gaina contine proteine, grasimi, glucide, 12 vitamine esentiale si aproape toate microelementele.
Oul - aliment util
Lecitina, gasita in ou, hraneste creierul, intareste capacitatea de memorie, extinde longevitatea creativa. Vitamina E nu permite sa imbatranim prea repede si pastreaza frumusetea.

Oul ne ajuta sa vedem mai bine, intareste inima, ne protejeaza de cancer si chiar putem slabi, tot datorita acestui produs. Iar celor care le plac oule au dintii si oasele puternice.

A fost o vreme cand s-a constatat ca ouale dauneaza si era necesar de a reduce consumul lor pentru a evita acumularea de colesterol in exces. Dupa un timp, medicii si-au schimbat punctul de vedere, se pare ca colesterolul din galbenus nu ne dauneaza, cu exceptia cazului cand mananci o duzina de oua la moment. Studiile au aratat ca oamenii care mananca la dejun un ou nu se ingrasa si traiesc mai mult.

Oamenii de stiinta nu au hotarat daca e bine sa mancam oua crude sau nu. Se considera ca oule crude nu se asimileaza bine, poate provoca alergii sau daca coaja e deteriorată, microbii pot patrunde in interior. (O.P.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment