Daca ati hotarat sa slabiti, insa nu vreti sa va infometati (si foarte bine faceti), trebuie sa stiti ca exista cateva “ingrediente minune” care va pot ajuta sa slabiti sanatos, sigur, si fara eforturi deosebite din partea voastra. Dar trebuie sa fiti constiente ca rezultatele nu pot sa apara peste noapte, insa avantajele constau in faptul ca ele sunt stabile, cele mai multe dintre aceste elemente avand drept rezultat modificarea metabolismului.

Ceaiul verde
Este probabil cel mai cunoscut adjuvant in curele de slabire, intrand in compozitia ceaiurilor special concepute in acest scop. Este antioxidant si detoxifiant al organismului, prin actiunea lui diuretica. Accelereaza metabolismul, stimuleaza arderea grasimilor si in acelasi timp combate retinerea apei in organism.

Este bine sa va obisnuiti sa-l consumati zilnic, cate 1-2 l, specialistii recomandand sa inlocuiti cafeaua cu ceai verde. Evitati sa beti insa inainte de culcare, mai ales daca aveti probleme cu somnul, caci el contine cofeina. Pentru prepararea infuziei de ceai verde trebuie neaparat sa respectati urmatorul ritual: dupa ce apa a dat in clocot, asteptati sa se raceasca putin si abia apoi puneti o lingura de frunze uscate.

Daca le adaugati cat timp apa este inca fierbinte, ceaiul isi pierde din proprietatile binefacatoare. Acoperiti vasul si lasati sa se infuzeze timp de 10 minute. Incercati sa-l beti neindulcit, desi are un gust amarui, intr-un timp foarte scurt va veti obisnui cu aroma lui. Daca nu reusiti, este preferabil sa folositi miere, insa in cantitati foarte mici, cat sa indulciti putin gustul.

Vitamina C
Este de un real ajutor in mentinerea siluetei si eliminarea surplusului de kilograme. Este un puternic antioxidant si participa la procesul de formare a colagenului. Intrucat pielea are un procent ridicat de colagen, Vitamina C este recomandata si pentru mentinerea elasticitatii acesteia, care poate fi afectata in timpul procesului de slabire.

Consumati vitamina C de trei ori pe zi, dupa mesele principale. Rezultatele pot sa apara si dupa o luna, in acest timp se slabesc cam 2 kilograme, dar bineinteles ca ele depind foarte mult si de propriul organism.

Lamaile
Au un continut ridicat de vitamina C si implicit multe din proprietatile acesteia. Se remarca prin proprietatile antibacteriene, efectele remineralizante si diuretice. Ajuta la arderea grasimilor si la intarirea sistemului imunitar.

Sunt mai multe feluri in care lamaile pot fi consumate pentru a va sprijini procesul de slabire: puteti sa le consumati ca atare, le stoarceti si consumati numai sucul usor indulcit sau pregatiti o infuzie.
Daca hotarati sa le consumati ca fructe, urmati timp de sapte zile urmatoarea dieta: consumati in prima zi o lamaie si cresteti progresiv pana in a saptea zi, cand veti ajunge sa consumati sapte lamai. Meregeti apoi in ordine descrescatoare, pana ajungeti iar la o lamaie. Prin aceasta dieta puteti sa pierdeti intre sapte si zece kilograme.

Daca nu puteti sa mancati lamaile ca atare, le stoarceti si consumati sucul in acelasi mod prezentat mai sus. Adica incepeti cu sucul unei lamai, continuati pana ajungeti la sapte si apoi reveniti la sucul unei singure lamai.

De asemenea puteti sa pregatiti in fiecare seara o bautura diuretica din lamai. Fierbeti 250-300 ml de apa si adaugati o lamaie taiata rondele. O lasati pana dimineata, cand se strecoara si se consuma pe stomacul gol. La aceasta bautura se poate adauga si o lingurita de musetel.

Borsul sau taratele de grau si porumb
Borsul, un produs pe baza de tarate de grau si porumb, are importante proprietati energizante si vitaminizante, fiind recomandat si in curele de detoxifiere a organismului.

Daca este pe placul vostru puteti sa consumati zilnic un litru de bors. Daca nu va incanta in mod deosebit gustul borsului simplu, preparati o bautura speciala folosind o jumatate de litru de bors si zeama de la o lamaie, la care se adauga doi litri de apa. Puteti sa indulciti aceasta bautura cu putina miere. De asemenea se poate urma o dieta in care sa cresteti progresiv cantitatea de bors consumata zilnic, incepand cu o cana pe zi, pana ajungeti la sapte cani. Daca asociati acestui procedeu si un regim alimentar usor, puteti sa slabiti patru sau cinci kilograme in sapte zile.

Taratele de grau activeaza digestia iar cele de porumb au importante efecte antiinflamatoare biliare. Se pot folosi in combinatie si sub forma de pulbere. Macinati taratele cu o rasnita electrica, pana obtineti o pulbere fina. Luati cate o lingurita rasa din aceasta pulbere inainte si dupa fiecare masa principala. Fibrele continute de boabele cerealelor isi maresc volumul si taie pofta de mancare, avand totodata efecte diuretice.

Toate metodele prezentate pot fi insotite de regim alimentar, dar pot fi urmate si ca atare, in special de catre cele care nu-si doresc neaparat sa slabeasca ci mai ales sa se mentina in forma. Este evident ca multe dintre ele se pot combina. Adica, spre exemplu puteti sa consumati pe parcursul zilei ceai verde combinat cu zeama de lamaie, aceasta bautura avand un gust placut (va este permis sa adaugati si putina miere, si atunci obtineti chiar o bautura delicioasa!). Si nu exista niciun fel de interdictii ale consumului concomitent de vitamina C.

Mi-am permis sa pastrez partea cea mai buna pentru final. Nu am sa va dezvalui un mare secret, dar ma bucur ca am ocazia sa va reamintesc ca “ingredientul” cel mai eficient intr-o cura de slabire, dar totodata si cel mai placut, este iubirea. Va reda energia si buna dispozitie si va repune rapid in “forme”. Asa ca iubiti-va mult si iubiti-va bine!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment