Inlocuirea orezului alb cu cel brun este foarte benefica pentru sanatate. De ce anume orezul brun?

Oamenii de stiinta din SUA si Japonia au realizat un studiu si au constatat ca in orezul brun se contin mai multe fibre, care ajuta in lupta cu colesterolul. Orezul brun ajuta la normalizarea tensiunii arterile, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si a aterosclerozei.

Anume asa au explicat expertii nivelul scazut de boli cardiovasculare in Japonia. In “tara soarelui rasare” orezul brun este mai popular decat cel alb. De asemenea, nutritionistii spun ca orezul alb este mai daunator decat cel brun, deoarece poate duce la adaugarea kilogramelor. (P.O.)

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment