Merele, capsunele, kiwi, pepenele rosu, avocado sunt fructe benefice pentru energizarea corpului. Sunt pline de nutrienti si aduc numeroase beneficii pentru sanatate.

Capsunele contin cantitati importante de fibre, mai multe vitamine decat portocalele si pot mentine glicemia in limite normale. Capsunele au, de asemenea, un rol detoxifiant la nivelul sangelui, revitalizeaza organismul, curata tartrul de pe dinti si intaresc gingiile.

Kiwi reduce posibilitatea de formare a cheagurilor de sange si previne infarctul. Doua sau trei kiwi echivaleaza cu doza zilnica de aspirina. Mai mult, pentru ca este un produs natural, consumul acestui fruct nu e insotit de efecte adverse.

Bogat in fibre, kiwi ajuta organismul sa se protejeze impotriva bolilor de inima, a diabetului si a cancerului de colon si este bine cunoscuta actiunea pozitiva pe care o are in tratamentul astmului si a tusei.

Prunele sunt surse naturale de vitamina C, A, B2, beta-caroten, potasiu si fibre. Se recomanda in prevenirea si reducerea simptomelor de raceala, gripa, astm, boli de inima, accidente vasculare, artrita reumatoida si cancer. Ajuta la absorbtia fierului in organism si actioneaza ca un laxativ natural.

Avocado contine antioxidanti si substante anticancerigene. Acest fruct este o sursa naturala de acizi grasi mononesaturati, o grasime buna pentru organism. E folosit ca remediu al problemelor sexuale, ajuta in afectiunile digestive si in cele circulatorii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment