Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că unii compuşi din coacăze anihilează bacteria E. Coli.

Cercetătorii de la un Institut din Statele Unite ale Americii au descoperit că unele substanţe din coacăze pot fi capabile să modifice bacteria E. coli, care este „vinovată“ de mai multe afecţiuni, cum ar fi infecţiile renale, gastroenteritele etc.

Ceea ce reuşesc să facă respectivii compuşi este să nu lase bacteria să iniţieze infecţia. Omul de ştiinţă, Terri Camesano, a spus că la începutul studiului au fost dezvăluite mecanismele biochimice şi biofizice pentru a sublinia unele efecte benefice pe care le au coacăzele şi, în special, sucul de coacăze, care previne infecţiile de tract urinar. Cercetătorii au constatat că schimbările chimice cauzate de sucul de coacăze a creat o barieră care a ţinut departe bacteria de tractul urinar.

Echipa de cercetători a mai observat că sucul de coacăze inhibă abilitatea bacteriei E. coli de a produce molecula care „invadează” o anumită parte din organism. Cercetătorii încearcă să afle care este doza minimă care să producă efectul protector şi cât de des ar trebui consumat pentru a ţine departe infecţiile bacteriene.

Şeful echipei de cercetători a spus că primele date arată că beneficiile cresc cu cât mai mult suc sau coacăze consumă persoana în cauză.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment